stílus

GKrellM - a professzionális rendszerfigyelő Windows és Linux rendszerekre

Szeretnéd tudni, hogy mi folyik a számítógépen, miközben "homokórázik", de nincs türelmed nyitogatni a Parancssort vagy a Terminált és a Feladatkezelőt? Ez a leírás bemutat egy a Windows és Linux rendszerekre egyaránt nagyon régóta elérhető és még ma is használható profi megoldást, amellyel részletesen testre szabva valós időben bármikor rápillanthatunk például a számítógépünk hálózati adatforgalmára vagy a processzor és a memória használatára.

_

A Windows 10 jobb-egérgombos menüjének testreszabása

Alapértelmezés szerint a jobb egérgomb megnyomásakor legtöbbször valamilyen lista gördül elénk számos lehetőséggel. Most bemutatásra kerül, hogyan tudjuk ennek a listának a tartalmát módosítani.

_

Windows Phone csempe-stílus Android mobiltelefonokra

Vannak olyan Android-os felhasználók, akiknek inkább a Windows Phone-nál megszokott csempe-stílusú menürendszer tetszik . Nekik érdemes tenniük egy próbát az alábbi lehetőséggel.

_

Android launcher a Windows Phone mobiltelefonokra

A Windows Phone készülékekkel rendelkezők sok esetben hiányolják az Android-nál megszokott menürendszert. Nekik érdemes tenniük egy próbát az alábbi lehetőséggel.

_

Az asztali ikonok helyzetének megőrzése a Windows 10 rendszeren

A Windows-rendszereken számos felhasználó tapasztalhatta már, hogy az asztalán szépen összerendezett parancsikonjai a következő számítógép-bekapcsoláskor már nem a képernyő megszokott területén helyezkednek el. Az ilyen fajta problémák megoldására készült el a DesktopOK nevű segédprogram.

_

Gyönyörű fényképek a Windows 10 rendszeren

A Windows 10 rendszer külső megjelenését sokféle módon személyre szabhatjuk, amelyhez segítségül egy rövid leírást mutatok be arról, hogy a rendszer mindenkit lenyűgözzön.

_

A Windows 7 rendszer START-menüjének Windows 10-re varázsolása

A Windows 7 megjelenésétől kezdve nagyon sok felhasználóval szokatta meg az egyik leggyakrabban használt részét - a START-menüt. A Windows 10 megjelenésével a programfejlesztők egy egészen újszerű felületet adtak számunkra - amellyel egyúttal számos tapasztalat szerint a legtöbb felhasználót leginkább a START-menü újbóli megtanulása/megszokása zavart meg. Ennek elkerülésére nyújt segítséget az alábbi leírás.

_

Az Ubuntu Linux Unity felületének alapos testreszabása

Korábbi leírásomban már bemutattam hogyan tudjuk az Ubuntu Linux rendszer alapértelmezett felhasználói kezelőfelületét - a Unity-t - kikapcsolva visszatérni a régebbi Ubuntu Linux verziókban használatos Classic kezelőfelületre. Ezúttal azoknak is segítséget nyújtanék, akik mégis maradni szeretnének a Unity használatánál.

Modern gyorsindító minialkalmazás az Ubuntu Linux rendszeren

Bizonyára minden felhasználónak megvannak a már jól bevált programindítási szokásaik - akár az asztali, akár a Unity parancsikonokról beszélünk - bizonyára sokan még nem is tudják mennyiféle nagyszerű lehetőség van még erre a napi szinten használatos tevékenységünkre. Ebből fogok bemutatni most egy - még fejlesztés alatt álló, de már kipróbálható - látványos lehetőséget.

Látványos Compiz-effektek az Ubuntu Linux rendszeren

Az Ubuntu Linux rendszerek újabb verziói már alapértelmezés szerint számos nagyszerű látványeffekt használatát biztosítják számunkra, hogy a rendszerrel végzett mindennapos teendőinket az unalmas számítógép használat - lásd windows rendszerek - érzésétől sokkal jobb útra tereljük. Ez a leírás bemutatja, hogyan tudjuk a rendszerünk már meglévő Compiz-effektjeinek listáját újakkal kibővíteni.

Rendszerindító animációs-képernyők az Ubuntu Linux rendszeren

Az Ubuntu Linux rendszert a legapróbb részletekig ízlésünknek megfelelően személyre szabhatjuk különféle ablakmegjelenési stílusokkal, háttérképekkel, ikonokkal és még sorolhatnám.. Ezúttal a rendszerünk indítóképernyőjének megszokott, esetleg megunt animációját cserélhetjük le az alábbi leírás szerint.

Ubuntu Linux 9.10 - új háttérképek és egyéb újdonságok

Idén áprilisban a Canonical két új háttérképet és három új megjelenési témát, valamint egy átalakított boot splash témát, és egy vadonatúj bejelentkező képernyőt adott az Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope) megjelenésével. Október 1-jén lesz az Ubuntu 9,10 (Karmic Koala) Beta bemutatása, és lefogadom, mindenki találgat, hogy a Canonical ténylegesen változtatni fogja-e a felhasználói felületet lélegzetelállító hatásúra.

Az Ubuntu Linux 9.10 új grafikai stílusai

Az október végén megjelenő Ubuntu Linux operációs rendszer a számos újításai között megjelenési témák és ikonok is jelen lesznek majd.

windows 7 külső az Ubuntu Linux rendszeren

Az új windows rendszer az első ránézéskor sokak számára csalogató látványt nyújthat, azonban a jó külső megjelenés mégjobb belsőt érdemel, ezért bemutatom, hogyan tudjuk a jól működő Ubuntu Linux rendszerünket pillanatok alatt windows 7 kinézetűre átalakítani.

Az Ubuntu Linux telepítőjének megújítása

A Canonical keményen dolgozik ezekben a napokban is, hogy már az Ubuntu telepítőképernyője is jobb összképet mutathasson számunkra az egész rendszerről. Az eddigi hírek szerint az októberben megjelenő Ubuntu 9.10 (Karmic Koala) rendszer várhatóan a megújult telepítőképernyővel fog üdvözölni bennünket.

Az új Ubuntu Linux 9.10 boot-képernyőjének tervei

Kedves Ubuntu Linux-rajongók! Büszkén jelentem be, hogy az elmúlt napokban a Canonical hozzákezdett egy vadi új X-alapú boot-képernyő elkészítéséhez, amely - várhatóan - jelen lesz az - október 29-én megjelenő - Ubuntu Linux következő verziójában, a 9.10-ben (Karmic Koala).

Oldalak

Feliratkozás RSS - stílus csatornájára

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.